Szymon Włochowicz nowym Head of Delivery w Hicron

Hicron prezentuje

Szymon Włochowicz nowym Head of Delivery w Hicron

Skuteczna realizacja strategii biznesowej skierowała Hicron w stronę rozwoju na rynku australijskim. Nieodzowne zmiany związane z ekspansją to, w przypadku relokacji części zespołu na inny kontynent, m.in. uzupełnienie załogi i pozyskanie nowych liderów. W związku z tym, na początku 2017 roku Zarząd i Partnerzy spółki stanęli przed ogromnym wyzwaniem – znalezieniem godnego uzupełnienia i następstwa dla COO Hicron, Sławomira Dąbka, który wraz z częścią pracowników działu Automotive przeniósł się do Sydney.
mt131018_HICRON_PORTRET_072M.jpg

Zewnętrzna i wewnętrzna rekrutacja prowadzona na stanowisko Head of Delivery zakończyła się sukcesem, a kandydatem, którego wyłoniono w skomplikowanym i wymagającym procesie został Szymon Włochowicz związany z branżą IT od 16 lat, a z Hicron od 5. Nowy dyrektor wziął sobie za cel wspieranie efektywności operacyjnej i wzmacnianie kompetencji Działu Realizacji Usług oraz powiększanie portfolio usług, również o wychodzące poza zakres rozwiązań SAP.

Mieliśmy bardzo ambitne założenie: pozyskanie osoby z odpowiednią wiedzą i doświadczeniem, wnoszącej świeże spojrzenie, metodykę pracy, a jednocześnie potrafiącej wpisać się w kulturę organizacyjną. Otrzymaliśmy wiele atrakcyjnych życiorysów. Zespół rekrutacyjny wypracował rekomendację dla 5 kandydatów, którzy zostali zaproszeni do zewnętrznego Assessment Center. Każdy spośród rekrutowanych reprezentował bardzo wysoki poziom, jednak wyniki Assessment Center uwidoczniły, że mamy wewnątrz organizacji lidera. Okazało się, że aż w 5 kategoriach przewyższał pozostałych kandydatów. Co sprawiło, że z punktu widzenia omawianego stanowiska był właściwym wyborem. Szymon jest najlepszą osobą,  o odpowiednim charakterze, predyspozycjach, która posiada wizję Działu Realizacji Usług w Hicron - mówi Michał Guzek, CEO Hicron.

Hicron ma świetną atmosferę, którą tworzy wspaniały zespół. Nic dziwnego, że przychodzą do nas znakomici eksperci, którzy chcą robić właśnie z nami to co mogą robić w każdej innej firmie. Wierzę w ten zespół i to jest nasza podstawowa wartość – ludzie. Dzięki nim możemy zrobić niemal wszystko i rozwijać się w wielu nowoczesnych obszarach biznesu. Jestem bardzo wdzięczny członkom zarządu i partnerom, że spośród tak wielu osób wybrali właśnie mnie, osobę z wewnętrznej rekrutacji. Jest to dla mnie ogromne wyzwanie, ale zamierzam je realizować najlepiej jak to możliwe - mówi Szymon Włochowicz, Head of Delivery, Hicron.

Szymon Włochowicz

informacja_prasowa_szymon_włochowicz_nowym_head_of_delivery.pdf

pdf | 519 KB

informacja_prasowa_szymon_włochowicz_nowym_head_of_delivery.doc